Ruokosen tila

Ruokosen tila

Meillä on lähes 50 vuoden kokemus maatilamatkailusta.

Aluksi matkailijoita majoittettiin pihapiirissä vanhalla puolella käräjätuvan kamareissa ja päärakennuksen yläkerrassa. Saaren mökki on entinen ns. alatupa pihasta, rakennus siirrettiin Saareen 1960 -luvulla ja siitä lähtien tässä edelleenkin sähköttömässä mökissä on riittänyt kesäisin lomailijoita. Kalliorannan mökki tehtiin 1970 -luvun alussa pihapiirissä majoittuvien saunaksi. Viimeiset vuosikymmenet tämä pikkuriikkinen, aivan veden rajassa oleva mökki on ollut kesäaikaan monen rauhaa haluavan piilopirtti.

Tilan tuvassa ja vanhan käräjätuvan saleissa on vuosikymmenten saatossa vietetty myös monet juhlat. Talojen hirret ovat todistaneet koko ihmiselon kohokohtia. On vietetty häitä, kastejuhlia, rippijuhlia ja syntymäpäiviä. On juhlittu valmistumiset ja saatettu vainajat viimeiselle matkalleen. Vakavasti on puhuttu kokouksissa ja neuvotteluissa ja ilo on ollut ylimmillään kesäjuhlissa ja pikkujouluissa.

Mustikkakallio sijoittuu näiden kahden vanhemman mökin väliin Ruokosjärven Riihilahden rannalle. Näköyhteyttä ei ole suoraan kumpaakaan, ainoastaan parin sadan metrin päässä olevat laituirit näkyvät.

Search